Scene hacker en ontwikkelaar m0rph3us1987 heeft een uitnodiging gekregen om eind dit jaar (28 december) een voorstelling te geven op #35c3. Dit evenement gaat door te Leipzig in Duitsland en krijgt ook de Vita hackers van Team Molecule over de vloer (wiki).

De ontwikkelaar die recent oa. de Holy Grail (HEN) payload voor PlayStation 4 consoles heeft geschreven zal op het evenement praten over het exploiteren van de Media software.

Video software op PlayStation 4 zijn iets geweldigs. In deze bespreking wil ik jullie laten zien hoe je deze kan gebruiken om je eigen niet ondertekende code uit te voeren (ongeacht de geïnstalleerde firmwareversie). Ik laat jullie zien hoe ik stap per stap ben begonnen in de PS4 scene en hoe ik problemen heb opgelost om het doel te bereiken.

Het zou ons sterk verbazen wanneer zou blijken dat het om een volledig exploit (jailbreak) gaat, maar het kan misschien wel betekenen dat gebruikers met een console op de meest recentste firmware op één of andere manier userland toegang krijgen maar zolang de presentatie niet is gegeven kunnen we hier over enkel speculeren.

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: