Een hackers collectief heeft de Amerikaanse televisiezender HBO niet eerder uitgezonden beeldmateriaal en duizenden bedrijfsdocumenten ontfutseld. De groep die zichzelf Mr. Smith noemt, beweert jaarlijks tussen de 12 en 15 miljoen dollar te verdienen met het hacken van bedrijven. In ruil voor de gegevens die ze van HBO hebben gestolen wil het collectief maar liefst een halfjaarsalaris (6 – 7,5 miljoen dollar).

De deadline verstrijkt vandaag, maar naar alle waarschijnlijkheid zal HBO dat bedrag niet betalen. Wel zou volgens Amerikaanse media overwogen worden om aan de eisen van de hackers tegemoet te komen. In een e-mail conversatie die verstuurd werd naar The Hollywood Reporter en Variety op 27 juli vraagt HBO meer tijd het losgeld in bitcoins te kunnen overmaken. Nog in de e-mail staat: ‘Als gebaar van onze goede wil, zullen we een bug bounty betaling van 250,000 dollar overmaken’.

HBO zelf weigert om commentaar te geven.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.