Do you like the hard work we do to provide you with information? 
Do you like that we have no advertisement?
Please consider supporting us on Patreon, every donation will be used to maintain the website.

Het Custom Firmware Atmosphère is opnieuw voorzien van een update door SciresM deze update beloofd een hele reeks verbeteringen aan de net geïntroduceerde emuMMC functionaliteit. Er is een herzieing van de manier waarop het systeem omgaat met energiebeheer, dit moet problemen die zich voordoen met bepaalde SD kaart types voorkomen. 

Naast Atmosphère is er ook voor Hekate en Nyx een update gereleased. Nyx is een grafische interface gebaseerd op het configuratiemenu met aanraakondersteuning. Vanuit deze GUI kan je nu ook eenvoudig een emuMMC omgeving aanmaken en beheren.

emuMMC of emuNAND is een feature waarmee je naast je sysNAND een ander exemplaar van het Horizon OS besturingssysteem op je microSD kaart installeert. Omdat deze omgeving volledig los staat van het sysNAND (de interne opslagruimte van je Switch) kan je in deze omgeving relatief veilig offline homebrew en mods draaien. Ook kan het emuNAND bv. draaien op firmware 8.0.0 terwijl je het sysNAND op firmware 6.2.0 laat.

BELANGRIJK! Wanneer je illegale backups en / of homebrew draait via het emuNAND ga dan NOOIT online! Wanneer je namelijk verbinding maakt met de servers van Nintendo is het waarschijnlijk dat je sysNAND omgeving zal worden gebanned. Dit omdat het emuNAND een kopie is van het sysNAND. Houdt daarom je sysNAND omgeving vrij van homebrew en hacks, zodat je relatief veilig kan genieten van online gaming en maak met je emuNAND NOOIT verbinding met je WiFi netwerk.