Do you like the hard work we do to provide you with information? 
Do you like that we have no advertisement?
Please consider supporting us on Patreon, every donation will be used to maintain the website.

Op 15 juni is het Custom Firmware voor Nintendo Switch Atmosphère van een update voorzien met een lang verwachte feature: emuNAND (emuMMC). Atmosphère kan worden gebruikt op consoles die kwetsbaar zijn voor het Fusee Gelée exploit en is ontwikkeld door SciresM, TuxSH, hexkyz en finc.

emuNAND of emuMMC is een feature waarmee je naast je sysNAND een ander exemplaar van het Horizon OS besturingssysteem op je microSD kaart installeert. Omdat deze omgeving volledig los staat van het sysNAND (de interne opslagruimte van je Switch) kan je in deze omgeving relatief veilig offline homebrew en mods draaien. Ook kan het emuNAND bv. draaien op firmware 8.0.0 terwijl je het sysNAND op firmware 6.2.0 laat.

BELANGRIJK! Wanneer je illegale backups en / of homebrew draait via het emuNAND ga dan NOOIT online! Wanneer je namelijk verbinding maakt met de servers van Nintendo is het waarschijnlijk dat je sysNAND omgeving zal worden gebanned. Dit omdat het emuNAND een kopie is van het sysNAND. Houdt daarom je sysNAND omgeving vrij van homebrew en hacks, zodat je relatief veilig kan genieten van online gaming en maak met je emuNAND NOOIT verbinding met je WiFi netwerk.

Het configuren en gebruiken van een emuMMC omgeving is momenteel in bèta fase, daarom is het aangeraden te wachten op een nieuwe release (0.9.1) met bugfixes. Ervaren gebruikers kunnen het emuMMC wel al configureren door de instructies op GitHub te volgen en de juiste paden en configuraties bij te werken.

LET OP! Ondertussen heeft Nintendo firmware 8.1.0 los gelaten. Wanneer je wil genieten van een Custom Firmware zoals Atmosphère is het heel belangrijk dat je voorlopig niet update!