Benjamin Heckendorn beter gekend als Ben Heck heeft een prototype van de Sony-Nintendo PlayStation werkend gekregen. Het prototype heeft jarenlang bij iemand op zolder gelegen, totdat die persoon foto’s van een ander prototype op het internet zag verschijnen.

Het enige nadeel was dat de console na jaren op zolder te hebben gelegen niet meer werkte. Ben Heck zocht daarom contact met de eigenaar, in de hoop de console te mogen repareren. Binnen de week kreeg hij de console grotendeels aan de praat, zo kon hij er SNES-cartridges afspelen. De CD-speler van de console gaf echter nog veel problemen. Als hij deze dan al werkend kreeg, bleek het niet te lukken om audio-cd’s af te spelen.

Pas maanden later lukte het om de problemen met dac op te lossen, waardoor de console nu ook audio-cd’s kan afspelen. Daarboven op kopieerde hij een emulator op een cd’tje, en startte hij deze succesvol op met de console. De console is dus volledig functioneel.

Voor wie het nog niet wist, dit prototype is het resultaat van een samenwerking tussen Nintendo en Sony. Het was de bedoeling om een uitbreiding van de SNES-console te maken, waarbij de console als extra cd’s zou kunnen afspelen. Ook zou deze samenwerking moeten leiden tot een console zonder SNES-cartridge lezer genaamd ‘Play Station’. Deze console is nooit verschenen omwille van problemen met licenties. Sony ging vervolgens onafhankelijk verder met de ontwikkeling van de console.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking/Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.