We zijn een beetje laat met deze review van aflevering twee, maar willen hem toch nog met jullie delen want Jimmy en Mike komen opnieuw voor enkele hete vuren te staan.

 

Laat ons eerst schrijven over Chuck en zijn plan. Zoals jullie weten liet Chuck “per abuis” zijn werknemer Ernesto de tape met de bekentenis van Jimmy horen. Dat was echter geen ongeluk, maar een berekend plan. Ernesto biecht het dan ook tegen Kim op, die het vervolgens aan Jimmy verteld. Chuck hoopt dat Jimmy daardoor bij hem zal inbreken om de tape te stelen. Ondertussen laat hij Jimmy de klok rond volgen door privé detectives, in de hoop dat op die manier Jimmy’s bekentenis een betekenis kan spelen in een rechtszaak.

Jimmy doet dit echter niet, en gaat op klaarlichte dag Chuck’s huis. “Vernietig je voor dit onze familie? Voor niets?” slingert Jimmy naar Chuck. Jimmy vernietigd de tape, en erkend zijn schuld. Wat Jimmy niet wist, was dat Howard in de ruimte daarnaast alles heeft gehoord, en hij samen met een detective als getuige kan worden gehoord.

Verder zien we de zoektocht van Mike Ehrmantraut, naar zijn anonieme volger. Vorige week zagen we voor het eerst Los Pollos Hermanos in beeld, nadat de tracker Mike naar het restaurant bracht. Vandaag vraagt hij aan Jimmy om er een kijkje te nemen. Jimmy besteld een koffie, en op een niet bepaald subtiele manier houdt hij de persoon die Mike zei in het oog. De man gooit iets in de vuilbak en verlaat het restaurant. Jimmy raakt in paniek en begint als een gek in de prullenbak te zoeken. Ondertussen komt Gus Fring kijken wat Jimmy aan het uitspoken is, waarop die vlug zijn horloge uittrekt en in de vuilnisbak laat vallen.

Jimmy denkt Gus hiermee te slim af te zijn, maar eigenlijk brengt hij Mike net op de radar van Gus. Benieuwd hoe dit verder loopt.