Hacker qwertyoruiop heeft zojuist de volledige code van zijn Kernel Exploit (inclusief 4.55) vrijgegeven! Dit klinkt vooral leuk in de oren voor degene die geen console met firmware 4.05 hebben kunnen bemachtigen. Het kexploit werkt tot en met firmware 4.55, maar heeft nog een usermode entry point nodig.

In Maart van vorig jaar deelde de hacker overigens al een Webkit Exploit voor firmwares 4.0x. Dit betekend dat firmwares 4.06 en 4.07 kunnen worden gekraakt van zodra er een kant-en-klaar pakket word vrijgegeven. Net zoals de jailbreak voor firmware 4.05. De vraag is echter of ontwikkelaars zich zullen bezighouden met het uitwerken van een implementatie voor deze firmwares, gezien het kleine verschil met de reeds gehackte firmware.

Hoewel het kexploit technisch gezien werkt tot en met firmware 4.55 moet er nog steeds een User Exploit gevonden worden als ingangspunt voor het hacken van deze versie. Theoretisch gezien is het eenvoudiger om een user exploit te vinden in vergelijking met het vinden van een kernel exploit. De kans is dus groot dat een andere ontwikkelaar binnenkort een dergelijk exploit vrijgeeft en we zo het hacken van de firmware kunnen “voltooien”.

Vergeet niet dat het gaat over de release van een tekstbestand. Er is dus nog heel wat werk nodig van andere ontwikkelaars om te kunnen spreken over een volledig werkende implementatie. Dit is niet iets wat eindgebruikers kunnen doen. We raden daarom aan om geduldig te wachten als je een console met firmware 4.06 tot 4.55 hebt. Het kan nog even duren vooraleer alles op zijn plaats valt, maar in principe kan een release relatief snel worden uitgebracht. HEB JE EEN CONSOLE MET

FIRMWARE 4.05 of lager: UPDATE NIET! VOORLOPIG BLIJFT 4.05 DE GOUDEN FIRMWARE!

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: