Het is ondertussen van 2013 geleden dat Sony de PlayStation 4 lanceerde. Vorig jaar voegde het Japanse bedrijf daar een krachtigere variant in de vorm van PlayStation 4 Pro aan toe. Toch zal Sony niet lang kunnen genieten van de status krachtigste console, want Microsoft zal met Project Scorpio een aanzienlijk krachtigere console uitbrengen.

Een antwoord van Sony zal vermoedelijk niet lang op zich laten wachten, volgens recente berichten komt het bedrijf al in de tweede helft van 2018 met een nieuwe console! Sony mikt volgens de geruchten op een console met 10 teraflops aan rekenkracht. Ter vergelijking Project Scorpio moet goed zijn voor 6 teraflops, en de huidige PlayStation 4 Pro is goed voor 4,2 teraflops.

Benieuwd wat er van deze geruchten klopt, ik zelf heb geen officiële bron kunnen terug vinden, dus je kan dit nieuws voorlopig met een korreltje zout nemen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste gaming en hacking nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.