Heb jij last van niet goed werkende Joy-Con controller? Hoewel je de haperende controller kosteloos kan laten repareren door Nintendo, lijkt het mij geen evidentie om als Switch eigenaar het enkele weken zonder de controller van de console te moeten doen. Ik zou alvast niet blij zijn met deze uitleg.

Nintendo zelf geeft aan dat het probleem wordt veroorzaakt door een afwijking in de productie. Er zou dus geen sprake zijn van een ontwerpfout. Het probleem ligt hem bij draadloze interferenties bij de controller. Via een eenvoudige oplossing op fabrieksniveau kan het probleem worden verholpen. Hierdoor zullen controllers met een latere productie datum geen problemen onder vinden.

Ben je een van de ongelukkigen, dan raadt het bedrijf aan om contact op te nemen met de klantenservice. Indien een reparatie noodzakelijk blijkt, zal de controller zonder bijkomende kosten binnen een week worden gerepareerd. Die tijdsduur zal uiteraard verschillen per land, en er wordt vermoedelijk geen rekening gehouden met de transportduur.

 

De technische kant

Het probleem doet zich simpelweg voor door een verschil in het ontwerp van de linker en rechter controller. De rechtercontroller heeft een apart onderdeel dat dienst doet als bluetooth antenne, terwijl bij de linkercontroller de antenne rechtstreeks op het moederbord is gebouwd. Hierdoor krijgt de rechtercontroller een sterker bluetooth signaal.

Is er een oplossing?

Het probleem kan je zelf niet oplossen, maar als je de controller opstuurt naar Nintendo plaatsen ze waarschijnlijk een klein vierkant stukje geleidend schuim. Hierdoor wordt de elektronica beter beschermd tegen interferenties.