Ontwikkelaar Joonie van Team Rebug heeft een nieuwe firmware op ons losgelaten. Het gaat voor alle duidelijkheid niet over een nieuwe REX of D-REX versie van de meest recente officiële firmware maar over een LITE-versie. De ontwikkelaar heeft tot op heden geen toegang tot de officiële ontwikkelaars firmware van Sony en net daarop werden REX en D-REX releases gebaseerd.

Rebug 4.82.1 is dus een firmware die sterk gelijkt op de firmware die door Sony word uitgebracht, maar met de nodige aanpassingen zodat je alsnog homebrew kan installeren. Wanneer je bovenop de firmware de meest recente Rebug Toolbox (versie 2.02.15) installeert kun je ook COBRA 7.54 inschakelen, waardoor je de custom firmware omtovert tot een complete COBRA CFW.

Cobra is een payload die verschillende functies toevoegt aan jouw firmware. Zo kan je met Cobra onder meer plugins laden tijdens het opstarten van je console en voegt het ondersteuning toe voor het laden van ISO bestanden (PS1/PS2/PS3/…).

  • Gebaseerd op OFW CEX 4.82
  • QA Token compatibileit
  • OtherOS++ ondersteuning enabled
  • Package Manager
  • FSELF ondersteuning
  • Inclusief Rebug Toolbox 02.02.15.MULTI15

Met Rebug Toolbox en Rebug Firmware gaan hand in hand. De Toolbox bevat een handvol handige hulpmiddelen, zoals een FTP-server en je kan er enkele geavanceerde systeemfuncties mee wijzigen. Ga voordat je de toolbox gebruikt altijd na of de aanpassingen die je doet het gewenste effect hebben. Je kan altijd iets verkeerd doen waardoor de console niet meer opstart.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.