Ontwikkelaar CTurt heeft opnieuw een update uitgebracht van zijn ‘PS4 Playground’. Vanaf nu ondersteund de playground een patch die het PlayStation 4 ontwikkelaars menu enabled. Zoals eerder aangegeven kan je enkel gebruik maken van de PS4 Playground met consoles die draaien op firmware 1.76 of lager.

Dit nieuws werd gepubliceerd door wololo.net, maar op heden is het nog niet bekend welke nieuwe mogelijkheden dit naar de PS4 brengt.

Bovenstaande screenshot is dan ook van een echte debug console, maar er zouden zeker vergelijkingen moeten zijn. We zien oa. features die we kennen vanop PS3 en PS Vita zoals ‘package installer’.

Het unlocken van dit debug menu, zal je ook niet zomaar toegang geven tot onbeschermde features van de PS4. De package installer laat het niet toe om unsigned content zoals gepirate games te installeren.

Developer CTurt confirmed that the package installer works, but it won’t install a valid license file. This means the package can’t be opened.

We zijn blij om te zien dat deze functies ook op een retail PlayStation 4 beschikbaar zijn. Wie weet is dit de start van enkele belangrijke mogelijkheden.