De populaire website EuroGamer wist eerder al de hand te leggen op de releasenotes van firmware 5.0. Ondertussen kunnen door $ony geselecteerde bèta testers alle nieuwe functionaliteiten ook zelf uittesten. Voor wie niet geselecteerd is voor de testfase heeft het bedrijf nu enkele screenshots en een uitgebreide uitleg online geplaatst.

Zo merken we op dat het systeem van master en sub-accounts veel praktischer zal worden. Ouders kunnen nu in principe makkelijker PlayStation Netwerk accounts voor kinderen aanmaken met aangepaste instellingen per persoon. Een familie-account beschikt over een Family Manager waarin andere personen in dezelfde groep rechten kunnen aanpassen.

Daarnaast kan je notificaties uitschakelen bij het afspelen van video’s en kan je kiezen in welke kleur (zwart/wit) ze worden weergegeven in het Quick Menu. Wanneer de update beschikbaar komt voor PlayStation 4 bezitters is niet bekend.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.