De persconferentie van EA op de E3 in Los Angeles had dit jaar alvast weer de verwachte sportgames, maar het bedrijf verraste ook met onder meer een nieuwe coöp game genaamd A Way Out en Need for Speed Payback.

FIFA 18

De eerste gameplay trailer van FIFA18 werd gisteren onthuld tijdens de E3 persconferentie. In dit spel kan je opnieuw in de huid kruipen van Alex Hunter in The Journey: Hunter Returns. Dit seizoen krijgt Alex af te rekenen met de druk om bij een andere club te slagen en moet hij leren omgaan met enkele persoonlijke problemen.

Er zijn ook wat nieuwe gameplay-elementen aan de game toegevoegd, zo is de besturing van de spelers verbeterd en zijn animaties en bewegingen van topspelers persoonlijker door real motion player technology. Het dribbelen is accurater.

Ook zijn er nieuwe speelstijlen, zoals tiki-taka voetbal of pressievoetbal, door de verbeterde positionering van spelers zou je meer tijd en ruimte moeten hebben om het spel te lezen.

A Way Out

De nieuwste game en misschien wel de meest verassende aankondiging van EA is coöp game A Way Out gemaakt door Hazelight Studios. Deze studio is bekend van Brothers: A Tale of Two Sons.

A Way Out is een spel dat je enkel kan spelen in splitscreen coöp. Dit kan zowel lokaal als online. Je speelt als twee gevangenen die proberen te ontsnappen uit de cel om een misdaadcarrière uit te bouwen.

Elk personage heeft zijn eigen persoonlijkheid en doelstellingen.

Anthem

Anthem is een nieuw aangekondigde reeks van ontwikkelaar Bioware. We konden tijdens deze EA Play genieten van onwaarschijnlijk mooie teaser trailer. We kunnen genieten van een soort post-apocalyptische wereld gecreëerd met de FrostBite engine, waarin een grote muur de mensheid beschermd tegen bizarre wezens.

Need For Speed Payback

Vanaf dit najaar kunnen wij eindelijk aan de slag in Need For Speed Payback. Deze game beloofd alvast spectaculaire achtervolgingen en een vendetta tegen de onderwereld. 10 november 2017 komt de game uit voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Als je een EA Access of Origin Access abonnement hebt kan je vanaf 2 november 2017 tien uur aan de slag met de game.

Zoals we gewend zijn kunnen we ons verwachten aan races, heist-missies en politieactervolgingen. Producent Marcus Nilsson spreekt zelfs van ‘op het puntje van je stoel momenten’ en een ‘blockbuster racebeleving’. De fictieve stad Fortune Valley waar de game zich afspeelt is gebasseerd op Las Vegas, waarbij vooral casino’s en neonverlichting opvallen.

Star Wars Battlefront 2

Het tweede deel van deze franchise word volgens EA nog groter en spectaculairder dan het eerste deel dat in 2015 uitkwam. De ontwikkelaar Dice laat weten dat er geluisterd is naar de feedback van de fans, en dit resulteert onder meer in een Single Player campaign.

Deze campaign verteld een alleenstaand en essentieel verhaal in de Star Wars Saga dat zich afspeeld tussen Return of the Jedi en The Force Awakens. Het verhaal is geschreven dor Mitch Dyer (ex IGN redacteur) en Walt Williams (Spec Ops: The line). Je kruipt in de huid van Iden Versio een vrouwelijke officier van de Galactic Empire. Zo beleef je het verhaal vanuit de Dark Side.

Ook de multiplayer kwam in deze persconferentie aanbod. Zo zagen we live de missie Assualt on Theed, waarin een leger van separatisten het clone army bevechten. In game helden Darth Maul, Rey en Boba Fett passeren de revue.

Bernd Diemer creative director van de game geeft aan dat er geen Season Pass voor Star Wars Battlefront 2 zal worden uitgebracht.

Vanaf 17 november 2017 kan je met de game aan de slag op PC, PlayStation 4 en Xbox One.

De volledige persconferentie: