Zoals verwacht heeft Microsoft deze E3 meer informatie over zijn Project Scorpio vrijgegeven. Daarnaast kwamen ook enkele games aanbod, waaronder Assassin’s Creed: Origins. Niet te vergeten is dat het backwards compatibility programma zal worden uitgebreid met mooiere en beter speelbare Xbox games.

Xbox One X

Al maanden schrijven en lezen we met mondjes maat informatie over Project Scorpio, deze console kreeg vandaag eindelijk zijn naam: Xbox One X. De console zal vanaf 7 november verkrijgbaar zijn en moet 499 euro gaan kosten. Voor een console is dat een heel hoge prijs, maar je krijgt er een custom GPU met 40 Radeon Cores geklokt op 1172Mhz voor in de plaats.

De console kan zo rekenen op 6 teraflops aan rekenkracht, waardoor Forza Motorsport 7 zonder problemen kan worden afgespeeld in 4K met 60 frames per second. Door 12GB GDDR5 gehegen kan de console ook zonder moeite games op UHD weergeven. De console word gekoeld door een vapor chamber-koeler, die dankzij zijn formaat zorgt dat dit de kleinste Xbox tot nu toe is.

Alle accessoires die werken op de huidige Xbox One zullen werken op de One X.

Anthem

Tijdens de EA Play van gisteren konden we al kennis maken met Anthem van Bioware. Vandaag komen we te weten dat het een game is in de stijl van The Division en Destiny. Elke speler heeft een exosuit dat de naam Javelin krijgt, waarmee ze de wereld buiten de muren van de stad kunnen verkennen. Dit exosuit kan je naar eigen smaak aanpassen.

Forza Motorsport 7

Eindelijk kunnen we een trailer van Forza Motorsport 7 bewonderen. In deze race game zal je op de Xbox One X in een native 4K resolutie door de bochten kunnen scheuren. Micorosoft werkt voor de game samen met Porsche en onthulde eveneens het nieuwe model: GT2 RS 2018.

Het spel zal verkocht worden vanaf 3 oktober 2017 voor Xbox One en PC.

Assassin’s Creed: Origins

Microsoft kreeg de eer om Assassin’s Creed: Origins van Ubisoft aan te kondigen. Het verhaal van de game zal zich afspelen in het oude Egypte tijdens de begindagen van het broederschap.

Als speler bestuur je Bayek, een Magi die het land beschermt tegen kwaadaardige krachten. In de trailer zien we het gebruik van een zwaard, schild en pijl en boog.

De game zal op 27 oktober worden uitgebracht voor Xbox One, PC en PlayStation 4.

Metro Exodus

Er komt een nieuw hoofdstuk in de Metro serie. hierbij gaat het opnieuw om een post-apocalyptische shooter met overwoekerde en besneeuwde landschappen. Ook zien we verlaten metrotunnels die het landschap vormen voor een gevecht met gemuteerde monsters. De game lijkt zich af te spelen in een open wereld.

Metro Exodus zal in 2018 uitkomen voor Windows 10, Xbox One en PlayStation 4.

Crackdown 3

Deze game van ontwikkelaar Sumo Digital zal tegelijkertijd met de nieuwe Xbox One X worden gelanceerd. We weten inmiddels al van 2014 dat deze game in de pipeline zit, maar moesten tot nog toe wachten op meer informatie.

In de nieuwe trailer zien we hoe je Agility Orbs verzamelt terwijl je de stad verkent en vecht tegen vijanden.

De volledige persconferentie:

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.