De laatstse grote persconferentie (of eerder live-stream) van de E3 2017 is een feit. Nintendo laat zien dat het met de Switch een krachtige console heeft, waarbij ook third party games aanbod komen.

Splatoon 2

In het vervolg op het succesvolle Splatoon neem je het op tegen medespelers in teams van vier. We zien nieuwe levels, kledingstijlen en wapens. Uiteraard was de meeste informatie over deze game al eerder bekend gemaakt.

Super Mario Odyssey

We wisten al langer dat deze game in de pipeline van Nintendo zat, maar hij heeft nu ook een release datum gekregen: 27 oktober 2017. We zien in de trailer hoe je de hoed van Mario kan gebruiken als wapen dat verschillende vijanden overneemt. Er zijn 2D en 3D secties in het spel dat zich afspeelt in een stad, een woestijn en een casino.

Pokkén Tournament DX

We kennen Pokkén Tournament reeds van op Nintendo Wii U, het is een spel dat ontwikkeld werd in samenwerking met de makers van Tekken. In Pokkén Tournament DX zal je met Pokémons ten strijde trekken. Deze game werd al aangekondigd eerder deze week op een speciale Pokémon Direct.

Een release is voorzien in september 2017.

ARMS

We zien maar vrij weinig van ARMS op deze persconferentie, en dat komt waarschijnlijk omdat de game later deze maand al in de winkelrekken ligt. Voor degene die het nog niet zouden weten: ARMS is een game waarbij je klappen uitdeelt met uitrekbare armen!

XenoBlade Chronicles 2

In XenoBlade 2 reis je naar het paradijs genaamd Elysium. Deze game word nog dit jaar verwacht!

Kirby

In de allereerste trailer van Kirby voor Nintendo Switch zien we hoe je de game alleen en in coöp kan spelen met maar liefst vier spelers tegelijk! De release zou voor 2018 zijn.

Pokémon game door GameFreak voor Nintendo Switch!

Via de livestream komen we te weten dat er een Pokémon game voor Nintendo Switch in ontwikkeling is. Het gaat hier voor alle duidelijkheid niet om Pokkén Tournament DX, maar om een game in samenwerking met GameFreak die dit jaar nog niet zal verschijnen.

Metroid Prime 4

Het is al van 2007 geleden dat Metroid Prime 3 uitkwam voor Nintendo Wii, maar nu laat Nintendo weten dat er aan nummer 4 in de franchise. Details zijn niet bekend gemaakt.

Yoshi World?

Er komt een nieuwe Yoshi game uit! Deze game heeft heel wat weg van Yoshi’s Woolly World voor Wii U. Het is een platform game die je met een vriend of vriendin kan spelen. Wat opvalt is het wisselen van camerastandpunten tijdens het spelen. Een release word verwacht in 2018.

Fire Emblem Warriors

In deze game ga je de strijd aan met legioenen soldaten en bloeddorstige monsters. Je kruipt in de huid van Marth, Xander, Corrin en andere Fire Emblem helden in een Dynasty Warriors gevechtsstijl. De release gebeurd naar verwachting in de herfst van 2017.

The Legend of Zelda: DLC packs!

Breath of the Wild krijgt twee nieuwe DLC packs genaamd Trial of The Sword en The Champions Ballad. Deze worden respectievelijk op 30 juni en in de winter van 2017 uitgebracht. Bij deze DLC’s horen ook 4 nieuwe Zelda amiibo’s.

Het eerste DLC pak bevat een Trial of the Swords uitdaging, en bevat een Master modus. In The Champions Ballad kan je aan de slag met een nieuwe verhaallijn en dungeon. De DLC’s maken deel uit van de season pass en zijn niet afzonderlijk te koop.

Rocket League

Psyonix maakte bekend dat het succesvolle Rocket League naar de Nintendo Switch komt. Doormiddel van cross-network play kun je ook spelen met gamers op andere platformen.

Je krijgt bij deze game bovendien verschillende nintendo-items en exclusieve wagens. De game zal waarschijnlijk nog dit jaar te koop worden aangeboden!

De volledige persconferentie:

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.