Sony had deze E3 een hele boel aankondigen en trailers in petto voor de gamer. We zien opnieuw enkele heel interessante exclusives naar de PlayStation-franchise komen.

Shadow of the Colossus

Deze kaskraker die we kennen van PlayStation 2 en PlayStation 3 krijgt nu ook op zijn beurt een port naar PlayStation 4. Deze port word ontwikkeld bij Bluepoint Games. In de trailer lijken vooral de graphics sterk verbeterd.

Spider-Man

PlayStation 4 krijgt zijn eigen Spider-Man exclusive game die zich afspeelt in New York City. We zien hoe spiderman in zijn gekende stijl rondslingert in de stad. Daarnaast gaat spidey het gevecht aan met handlangers van Wilson Fisk.

Het bedrijf achter deze game is Insomniac Games, ze hanteren een vechtsysteem a la Batman: Arkham, met een grote focus op stealth.

De release is gepland in 2018.

God of War

Er werden nieuwe beelden getoond van God of War, waarin we zien dat Kratos aan de zijde van zijn zoon het kwaad gaat bestrijden. We zien hoe je een schip (bootje) ter beschikking krijgt waarmee je tussen gebieden kan varen, alsook enkele gevechten tegen zowel grote als kleine vijanden.

Het spel zal worden uitgebracht in het eerste kwartaal van 2018.

Monster Hunter: World

In de eerste gameplay beelden zien we de gekende moerassen en jungles van de game. Daarnaast zien we hoe je jezelf camoufleert om uit het zicht van monsters te blijven. Het zoeken van sporen blijft een belangrijk onderdeel van de gameplay.

Nieuw is de introductie van een grappling hook waarmee je snel van monsters kan weg komen.

Horizon: Zero Dawn DLC

Er werd ook een trialer vrijgegeven over DLC voor het populaire Horizon: Zero Dawn. Deze DLC genaamd The Frozen Wilds legt de nadruk op een sneeuwlandschap. De content word nog dit jaar uitgebracht.

Days Gone

Deze game die vorig jaar werd aangekondigd heeft een nieuwe gameplay video gekregen. De game speelt zich af in een open wereld. We zien het personage achtervolgt worden door wolven op een motor, waarna hij een vijandelijk kamp binnen valt.

Vijanden worden hardhandig uitgeschakeld en de gevechten zijn erg cinematisch. We merken op dat je gebruik kan maken van horden zombies om je vijanden aan te vallen.

Call of Duty: WW2

Ook voor COD fans is er dit keer een leuke gameplay trailer getoond door Sony die zich richt op de oorlog in Europa. Verschillende slagvelden passeren de revue waaronder de Belgische Ardennen.

Skyrim VR

Niet alleen DOOM en Fallout 4 krijgen een VR variant, maar Bethesda maakt ook Skyrim VR de ultieme Elder Scrolls ervaring. Tijdens de gameplay video zien we hoe trollen een kopje kleiner worden gemaakt. De game komt al in november uit voor PlayStation VR!

De volledige persconferentie:

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.