Microsoft heeft de functionaliteit FastStart aangekondigd waarmee gebruikers met een Xbox Game Pass voortaan twee keer zo snel een game kunnen open en spelen na het starten van de download. Door het gebruik van machine learning identificeert de dienst welke delen het eerst moeten worden binnengehaald voor een speelbare weergave. Om gebruik te kunnen maken van de functie moet je een downloadsnelheid van minimaal 20Mb/s hebben.

De Game Pass collectie is bovendien uitgebreid met een pak nieuwe titels zoals, The Elder Scrolls Online, Tom Clancy’s: The Division en Fallout 4. Andere games zoals Crackdown 3, Forza Horizon 4, Phoenix Point, Gears 5 en Halo: The Master Chief Collection volgen later dit jaar.

Ook bevestigde het Gaming Cloud Team van het bedrijf te werken aan een dienst voor gamestreams naar verschillende soorten apparaten. Tot nu toe bleven de streaming mogelijkheden beperkt van Xbox One games naar Windows 10 computers. Met deze dienst zal Microsoft de concurrentie aangaan met PlayStation Now en GeForce Now.

Microsoft legt tijdens zijn presentatie ook de nadruk op een reeks nieuwe exclusives. Momenteel is Sony hierin de absolute koploper, maar met vijf nieuwe gamestudio’s wil het bedrijf daar verandering inbrengen.

 

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: