Vandaag heeft Square Enix een ode gebracht aan Final Fantasy, want zopas verscheen op het officiële YouTube kanaal van de game gigant een tijdloze trailer. Hoe een kort filmpje zoveel emoties kan losweken vat ik niet. Nostalgie, je bent een raar beestje.

Ik stam uit de tijd van voor 3D gaming, de tijd van Zelda, Mario & Final Fantasy. Toch was mijn allereerste Final Fantasy game één in 3D, het zevende hoofdstuk van de franchise, opgericht in mijn geboortejaar 1987. De vorige delen werden pas later in ons land uitgebracht voor het Super Nintendo systeem. Mijn ervaring startte dus op PlayStation 1, hoewel het spel ook uit kwam voor pc.

Deze game was revolutionair op meerdere vlakken. Zijn 3D battle style, zijn krachtige en meeslepende verhaal, …

Ik zou nog uren kunnen schrijven over deze franchise, maar dan zou ik te veel tijd verliezen in Final Fantasy XV – A King’s tale. Een game die momenteel gratis te downloaden is voor PS4 in de PlayStation Store.

Final Fantasy, bedankt voor alles!