We hebben er lang op moeten wachten, maar 2019 lijkt echt het jaar waarop gehackte PlayStation 4 consoles homebrew applicaties en games kunnen verwachten. Zo konden we in de afgelopen weken al aan de slag met emulators van retro consoles. Hoewel we hen ook als homebrew beschrijven, gaat het eigenlijk om homebrew van de PlayStation 2 console die is geport naar PlayStation 4 door gebruik te maken van de PS2 emulator waarover de console beschikt.

Ontwikkelaar Lapy05575948 brengt daar verandering in door El Pollo De Lapy uit te brengen, een kloon van het spel Flappy Bird. Ook de voorganger van de console kreeg soortgelijke homebrew.

Uit tweets van RetroGamer_74 blijkt ook nog dat de ontwikkelaar volop aan het werken is aan Save The Scene een homebrew game gebaseerd op Missile Command. De preview afbeelding ziet er alvast prachtig uit! Herken jij de bekende scene hackers?

*UPDATE* Save The Scene is uitgebracht voor firmware 5.05! Downloaden kan via: https://mega.nz/#F!y7xWASrQ!yYvkE6LS3yj-n67RpGnRQQ