Je zou al moeten weten dat de Nintendo Switch console van Nintendo werd uitgebracht met een WebKit dat gekende kwetsbaarheden heeft. Het duurde maar enkele dagen voordat hackers toegang hadden tot meer dan wat de bedoeling was. Zo heeft de console een browser die eigenlijk niet bedoeld is als internet browser, maar vonden hackersals snel een manier om de beveiling daar van te omzeilen. In eerste instantie was het onmogelijk om via de omzeilde browser video’s te streamen, maar ook daar vonden hackers een oplossing voor. Wil je meer weten over deze hacks, lees dan even dit artikel over PegaSwitch.

Na de browser hack werd het relatief stil in de Switch Hacking Scene, maar dat was blijkbaar niet het geval. Hackers werken sindsdien heel hard verder. Ontwikkelaar Plutoo, een hacker die we kennen van WiiU en 3DS toonde een foto waarop duidelijk te zien is dat hij API Call names en andere data van één van de vele Switch modules kon opvragen. De naam van die module is NS en deze zou te vergelijken zijn met de NS module op de 3DS. Ondanks de gelijkenissen, wil dit echter niet zeggen dat de code van de Switch is gebaseerd op die van de 3DS.

Hackers hebben dus momenteel toegang bepaalde secties van het RAM geheugen, en bepaalde secties van het bestandssysteem. Het RAM geheugen waar ze toegang tot hebben, is het zelfde RAM geheugen dat toegankelijk is via de WebKit. In dit zichtbaar RAM kunnen hackers zien welke module de WebKit kan gebruiken. Hackers zullen dus blijven verder zoeken naar welke mogelijkheden dit te bieden heeft.

Indien het nog niet te laat is, raden we je aan om je Nintendo Switch console niet te updaten boven firmware 2.0! Dit verkleint de kans op een eventuele gebruikershack! Ook zijn er gekende mogelijkheden om toegang te krijgen tot de eShop van de console, zonder te moeten updaten. Lees daarvoor dit artikel!

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Nintendo Switch Hack nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.