Vorige week toonde PlayStation hacker Zecoxao een werkende backup van Minecraft op retail PlayStation 4’s met firmware 1.76 en in de nasleep van deze ontwikkelingen komt het hackerscollectief KOTF op de proppen met enkele stevige (en illegale) versies van PS4 game ‘backups’.

 KOTF beter bekent als Knights of The Fallen deelt hun ‘backups’ via verschillende warez kanalen. Op hun portfolio staan tot nu toe volgende games: Knack, Far Cry 4, Assassin’s Creed: Black Flag, Wolfenstein: The New Order en Grand Theft Auto V.

De games in deze lijst zijn compatibel met firmware 1.76 en lager, dit komt omdat de firmware die gebruikt word voor het laden en afspelen van backups versie 1.76 is. De impact van piracy op PlayStation 4 blijft daardoor voorlopig gelimiteerd. Enkel wanneer je een console met firmware 1.76 kan bemachtigen kan je er zelf mee aan de slag. Het vinden van een dergelijke console is ondertussen heel moeilijk, daar de firmware ondertussen 3 jaar geleden werd uitgebracht.

Wanneer er een kernel exploit voor hogere firmwares zal worden uitgebracht is niet geweten, wel is er sprake van exploits in privé kringen.

Ook het YouTube kanaal van eXtreme Modding uploadde gisteren een filmpje waarin we een werkende ‘game loader’ zien waarmee Black Flag (op disc) met aangepast intro filmpje / cracktro wordt afgespeeld.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.