Ontwikkelaar Daeken van Team Reswitched heeft via Twitter laten weten dat PegaSwitch nu ook usermode code execution ondersteund. Om dat mogelijk te maken ontving de hele GitHub pagina van de exploit tool voor Nintendo Switch een update. Dit betekend dat het uitvoeren van homebrew nu mogelijk is voor iedereen met firmware 3.0.0!

Voorlopig heeft nog geen enkele ontwikkelaar homebrew voor de console ontwikkeld. Wel probeerde Daeken om de originele versie van Doom (1993) op de console uit te voeren, maar er deden zich problemen voor bij het renderen.

Indien je een Nintendo Switch hebt waarop een lagere firmware is geïnstalleerd kan je veilig updaten naar versie 3.0.0 door een cartridge van Pokken Tournament DX te bemachtigen. Deze cartridge bevat de benodigde update bestanden. Personen die ondertussen een hogere firmware hebben geïnstalleerd dienen voorlopig nog te wachten tot er een nieuwe exploit word gevonden.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.