Groot nieuws voor de PlayStation 4 scene want vandaag bereikt ons een video van ontwikkelaar flatz waarin we zien dat hij homebrew en game backups kan uitvoeren op een console met firmware 4.55! Het uitvoeren van homebrew en backups was al langer mogelijk op firmware 1.76, maar we spreken hier over een nieuwe methode waarbij PKG bestanden worden aangepast en herpakt.

De manier van werken vereist wel nog een publieke kernel exploit voor de firmware die tot op heden niet is vrijgegeven. Dus verwacht niet meteen zelf aan de slag te kunnen met de nieuwe ontwikkelingen. Nog volgens de ontwikkelaar is het relatief gemakkelijk om de manier van werken te porten naar andere firmwares.

We wachten vol ongeduld af waar dit in de toekomst naar leidt!

Installation of custom and repacked PKG files on a retail PS4 with a kernel’s exploit. A totally different and more bullet-proof method in comparison with the one from 1.76. A write-up on how to achieve this will see the light soon (and again, kernel exploit is needed for that, also porting to other firmwares is possible and shouldn’t be hard).

Flatz

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.