Microsoft heeft tijdens een Inside Xbox een paar nieuwe features aangekondigd voor Xbox One en PC. De belangrijkste daarvan is een Wireless Display applicatie voor de console van het bedrijf die het mogelijk maakt om inhoud van een computer te streamen naar eerstgenoemde. De applicatie maakt daarvoor gebruik van Miracast technologie.

Na het installeren van de applicatie kunnen gebruikers hun Windows of Android-apparaten draadloos naar de Xbox One console projecteren. Eerder was dit al mogelijk tussen Windows en de Surface Hub. Het streamen van copyright beschermd materiaal zoals films op Netflix en Hulu wordt niet ondersteund. Beide apparaten moeten eveneens verbonden zijn op hetzelfde draadloze network om te kunnen genieten van minimale latency en maximale prestaties.

Je kan de applicatie gratis downloaden via de Marketplace voor Windows 10 en Xbox One, voor Android streaming naar Windows lanceerde Microsoft eerder al de Your Phone software.

Tot slot zien we ook ‘Halo: The Master Chief Collection’ verschijnen op PC en in Steam.

  • Instantly share photos you’ve just taken with family and friends without having the photos sync through a cloud service.
  • Share video clips you’ve recorded with family and friends
  • Project your favorite websites with Microsoft Edge to the biggest screen in your house
  • Mirror your Android games to your TV so your friends can watch
  • Play your PC games on your Xbox while using the Xbox controller as a gamepad
  • Use your PC on your Xbox One and use the Xbox controller as a mouse/keyboard

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: