Vandaag is er een speciale video gedeeld door hackers op de GeekPwn conventie die doorgaat in Shanghai. Op zich niks bijzonder, maar deze video toont wat lijkt op een OFW 4.01 Jailbreak.

Nooit eerder is er een volwaardige exploit op een firmware hoger dan 1.76 aan het publiek getoond. Wel kon je eerder al spreken van een jailbreak op consoles met firmware 1.76 (Linux). Een jailbreak op een hogere firmware zou dus een enorme doorbraak zijn!

De details:

De video toont twee Chinese Hackers, met een PS4 op firmware 4.01. Ze voeren een exploit uit, en starten vervolgens Linux op de console. Van daaruit spelen ze Mario via een NES emulator.

Het lijkt er op dat de exploit word uitgevoerd vanuit de web browser (wat zou wijzen op een webkit exploit). Bij scene site wololo.net benadrukken ze dat er niet genoeg bewijs is om na te gaan of de exploit al dan niet echt is.

Release datum?

Zoals eerder vermeld is het te vroeg om te weten of de exploit al dan niet echt is. De GeekPwn conventie is echter wel een professioneel event, wat er op kan wijzen dat de jailbreak op deze firmware waarschijnlijk is.

De hackers hebben overigens geen release datum meegedeeld.

De hackers hebben een website: https://chaitin.cn/ps4.html. Deze website toont momenteel alleen een video, en dus niet de exploit.

Ondertussen is er ook een foto opgedoken van de twee hackers met Geohot (die op GeekPwn was in verband met software voor zelfrijdende auto’s).

Als je op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen vergeet dan zeker ook niet om de komende dagen Wololo.net te volgen en ook wij blijven uiteraard het nieuws op de voet volgen.