Volgens een recent gepubliceerde patentaanvraag van Sony Interactive Entertainment America LLC is het mogelijk dat de komende generatie DualShock controllers een touchscreen in plaats van een touchpad krijgen. Met de informatie die we kunnen lezen in de aanvraag is het niet helemaal duidelijk wat het bedrijf precies wil doen met het scherm.

Namens Sony hebben Ryuji Nakayama, Ennin Huang en Nathan Gary het patent bedacht en werd het ingediend op 29 september 2017. Omdat het over een patentaanvraag gaat betekend dit niet automatisch dat de fabrikant het zal gebruiken. Technologie bedrijven laten vaak hun ideeën patenteren om innovaties te beschermen.

Persoonlijk vind ik dat het huidige touchpad geen voordelen biedt tijdens het gamen of navigeren. Doorheen de jaren is ook gebleken dat niet alle game ontwikkelaars het gebruik van het touchpad omarmen. Wanneer het vervangen word door een touchscreen kan ik alleen maar dromen dat het bijvoorbeeld gebruikt word om een interactieve map weer te geven, maar dan nog is de vraag of dit wel haalbaar is. Een controller met dergelijke functionaliteit zou immens duur zijn.

Het volledige patent kan u lezen in onderstaande PDF.

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: