Do you like the hard work we put in creating these Guides? 
Please consider supporting us on Patreon, every donation will be used to maintain the website.

De Nintendo Switch is normaal gesproken geen apparaat dat we zouden kunnen associëren met Android, maar dankzij het werk van enkele XDA leden onder leiding van Langer Hans kan elke hackbare console vanaf nu LineageOS draaien vanaf een MicroSD kaart. In het verleden kregen gebruikers van de hybride console (kwetsbaar met het Fusée Gelée exploit) ook al een versie van Linux.

LineageOS 15.1 heeft op de Nintendo Switch eigenlijk alles wat je van de custom android firmware mag verwachten. Je krijgt toegang tot standaard Android-functies, ondersteuning voor Google-services en ondersteuning voor native Nvidia Shield-applicaties. De Joycons en de Nintendo Pro Controller werken probleemloos. Wanneer je de gebruik maakt van de dock kan je ook een toetsenbord en muis aansluiten.

Voor het installeren van Android moet je een image downloaden die je op je SD-kaart moet schrijven, afhankelijk van de beschikbare grootte. Tijdens het schrijven worden ook alle andere gegevens die op de geheugenkaart staan verwijderd. 

Wanneer u Android op uw Nintendo Switch installeert worden er geen wijzigingen aangebracht aan het hoofdbesturingssysteem Horizon OS. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u onherstelbare wijzigingen aanbrengt.