De Capcom Home Arcade is een nog niet uitgebrachte thuisconsole die gebruik zal maken van een open source FB Alpha emulator en daar is niet iedereen die aan het project heeft gewerkt mee opgezet. Omdat de software open source beschikbaar is kan deze in principe door iedereen in een niet commerciële omgeving worden gebruikt, alleen gaat het nu dus wel over een commercieel product.

Ontwikkelaar Barry Harris liet via Twitter uitschijnen dat Capcom beschikt over een licentie voor het gebruik van FB Alpha, maar op het Neo-Source forum laten andere ontwikkelaars weten dat ze niet op de hoogte zijn gebracht van deze ontwikkeling, ondanks dat zei in hun vrije tijd talloze uren aan het project hebben gewerkt. Omdat het niet duidelijk is of Harris een compensatie heeft gekregen voor de emulatiesoftware dreigt één van de ontwikkelaars om deze reden toch om zijn code uit de software te verwijderen.

FB Alpha is overigens geschreven aan de hand van twee andere emulators namelijk MAME en Final Burn en het is onduidelijk of Capcom en/of Harris ook toestemming voor het gebruik van hun respectievelijke ontwikkelaars hebben gekregen. Het zou dan ook kunnen betekenen dat de overeenkomst tussen Capcom en Harris onwettig is.