Ontwikkelaar @Normmatt van het GBATemp forum heeft een manier gevonden om een gebrickte 3DS handheld te herstellen met flashcard en een magneet. Het gaat voorlopig om een zogenaamde Proof of Concept, wat wil zeggen dat er nog geen informatie is verspreid over hoe de procedure juist in zijn werk gaat.

Wat we wel weten is dat het gaat om een toetsencombinatie die wordt ingedrukt terwijl het apparaat in slaapstand staat. De slaapstand op de console word normaal enkel geactiveerd wanneer je de console sluit, maar door het plaatsen van een magneet over de B-knop kan je jouw handheld doen geloven dat deze gesloten is. Door daarna de combinatie Start-Select-X in te drukken is het mogelijk in een soort veilige modus zonder systeemchecks op te starten vanaf een geheugenkaart.

Van zodra de ontwikkelaar een manier heeft gevonden om de installer compatibel te maken met zoveel mogelijk verschillende kaartjes zou hij de software vrijgeven. De exploit kan niet worden opgelost door een software-update van Nintendo! Een 2DS console heeft overigens geen magneetje nodig omdat je deze via een knopje in slaapstand kan plaatsen.

Na SigHax en Boot9Strap opnieuw goed nieuws dus voor DS gamers!

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.