Op dezelfde dag dat team Molecule HENkaku Enso uitbracht heeft Sony enkele drastische wijzigingen uitgevoerd in verband met het activeren van een PlayStation Vita / Tv. Dit maakte het onmogelijk om een Vita te activeren zonder de laatste officiële firmware update.

Via een tutorial op onze website lieten we jullie al weten hoe je van een geactiveerde Vita een backup kan maken van je activatie bestanden (meer informatie hier). Een niet geactiveerde Vita toch activeren bleef tot nu onmogelijk waardoor je op die toestellen geen gebruik kon maken van onder andere Adrenaline (ePSP Custom Firmware).

Scene ontwikkelaars Miralatijera en Draqen van de spaanse scene site daxhordes hebben daar verandering in gebracht met MLTActivator. De ontwikkelaar van Rebug Joonie86 liet via een tweet weten dat het programma werkt met Enso.

Toch is het belangrijk om te weten dat er ook risico’s zijn verbonden aan de ofline activatie via MLTActivator. In geen geval raden wij aan om met een toestel dat geactiveerd is via het programma verbinding te maken met PlayStation Network aangezien dit zorgt voor een ban van Sony.

MLTActivator zorgt er ook voor dat sommige apps niet meer zullen werken doordat het programma de gegevens van jouw account wisselt met die van een reeds geactiveerde account. Hetzelfde geld voor de QCMA account waarmee je handheld is gelinkt.

Daarboven op zal in sommige gevallen de applicatie ook vragen om je memory card te formatteren. Gebruik dus MLTActivator alleen op eigen risico. Ontwikkelaar TheFlow heeft overigens ook te kennen geven dat het in een toekomstige versie van Adrenaline niet noodzakelijk zal zijn om een geactiveerd toestel te hebben.

Werkt dit op de handheld Vita en op Vita TV?

Deze applicatie is specifiek ontworpen om te werken op de handheld console, maar verschillende mensen hebben bevestigd dat de applicatie ook werkt op een PSTV.

Kan ik de activatie ongedaan maken?

Ja dat kan. De applicatie maakt namelijk een backup van je originele activatie bestanden zodat je van Account kan wisselen met reeds bestaande homebrew applicaties zoals Account Switcher. We raden zowieso aan om voordat je het programma gebruikt een backup te nemen van alle bestanden.

Gebruik MLTActivator alleen als je weet waar je aan begint en op eigen riscico!

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.