Netflix gaat starten met het ondersteunen van Dolby Atmos. De eerste film die door het bedrijf wordt aangeboden met de Dolby Atmos ondersteuning is Okja. Okja is een film over een genetische aangepast supervarken. De film is vanaf woensdag wereldwijd beschikbaar.

Dolby Atmos brengt een 360-graden geluidservaring. Om hiervan te genieten heb je een Xbox One nodig met een receiver of soundbar die het Dolby Atmos-formaat ondersteund. Ook Windows 10 systemen die voorzien zijn van de Creators Update hebben waarschijnlijk toegang tot de Dolby Atmos titel(s) op Netflix. Ook LG heeft een update uitgebracht voor oled-tv’s uit 2017, op die manier kunnen hun klanten ook gebruik maken van de Dolby Atmos ervaring.

Dolby Atmos is een 360 surroundformaat dat in meerdere bioscopen word gebruikt. Het formaat maakt gebruik van een specifieke positionering van geluidseffecten in de ruimte waar je bent. Zo komt het geluid niet alleen van de zij en achterkant, maar ook van boven jouw positie.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.