Sony heeft een Corporate Strategy Meeting gehouden waarin het aan de pers en analisten een video heeft getoond waarin de laadtijden van de aankomende PlayStation 5 en PlayStation 4 Pro naast elkaar worden weergeven. De beelden die zijn vrijgegeven door een journalist van The Wall Street Journal tonen dat de next-gen console veel sneller laadt dan de huidige generatie, onder andere door de snellere opslag die wordt gebruikt.

Het blijft natuurlijk afwachten of de PlayStation 5 deze snelheden effectief zal kunnen halen voor next-gen games, aangezien het er in de video gebruik gemaakt wordt van PlayStation 4 software. PlayStation 5 games zullen niet alleen meer eisen van de hardware, maar ook steeds groter en groter worden.

De vraag is natuurlijk zal de PlayStation 5 bij release effectief deze snelheid zal halen, aangezien het er op lijkt  in de video PlayStation 4 software laadt op de PlayStation 5.

Beetje per beetje lijkt Sony dus meer details over de nieuwe console vrij te geven. Over een release datum is nog geen informatie vrijgegeven. Wij vermoeden dat de hardware eind 2020 beschikbaar zal zijn.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.