Nintendo gaf tijdens een livestream meer details over de aangekondigde Nintendo Switch console. Op de Amerikaanse markt zal de console voor 299 dollar beschikbaar worden. Officieel heeft Nintendo de Europese prijzen nog niet bevestigd, maar volgens verschillende retailers zal de prijs in Europa een pak duurder zijn.

 

Controllers

Ook zullen de accessoires best prijzig zijn, en als je de console ten volle wil benutten, zul je de accessoires nodig hebben. Wil je bijvoorbeeld met je vrienden spelen zoals in de trailer van de console, zal je dat een aardig centje kosten. Voor één helft van een JoyCon controller zou je 50 dollar moeten betalen, maar wat nog absurder is, is dat je 2 helften nodig hebt waardoor je dus maar liefst 100 dollar (afzonderlijk of 80 dollar samen) zal mogen betalen. Wil je beide helften omvormen tot een controller, dan zal je ook nog de Charging Grip nodig hebben, die 30 dollar kost. Nintendo brengt gelukkig ook een grotere Pro Controller uit voor 70 dollar zoals bij de Wii U.

 

Hardware?
Wat vooral bij belangrijk is bij de Nintendo Switch is uiteraard de batterijduur van de console. Bij het spelen van veeleisende titels zul je amper drie uur speelgenot hebben. Bij minder veeleisende games zou de batterij tot zes en een half uur mee gaan.

Informatie over de CPU gaf het bedrijf nog geen informatie. We weten wel dat de console een 6.2 inch multi-touchscreen zal hebben met een resolutie van 720p. Verder heeft de console stereo speakers, 32GB intern geheugen en de mogelijkheid om deze uit te breiden via een microSDXC-kaart.

De controller zal voorzien zijn van een opnameknop, die gelijkaardige functies heeft als de Share knop bij PlayStation 4. Daarnaast heeft deze een infrarood camera die detecteert wat de afstand tegenover bepaalde objecten of spelers meet. Overigens herkent die ook specifieke handgebaren.

Release datum?
De console zal op 3 maart wereldwijd in de winkel beschikbaar zijn!