Op Social Media zien we vaak foto’s verschijnen van winkelrekken gevuld met Nintendo Switch consoles, maar dat zou binnenkort zo maar eens kunnen veranderen. De zakelijke krant The Wall Street Journal meld namelijk dat Nintendo moeite heeft om genoeg exemplaren te maken vanwege een te kort aan onderdelen.

Enerzijds is dit omwille van de hoge vraag naar de console en anderzijds omdat smartphone fabrikanten dezelfde componenten willen gebruiken in hun toestellen. Het gaat onder meer om flashopslag van Toshiba, schermen en trilmotors. Het Japanse bedrijf bevestigd deze tekorten ook.

De vraag voor onze flashopslag is overweldigend veel groter geweest dan de voorraad, en die situatie blijft vermoedelijk de rest van het jaar zo.

Nintendo

Naast het flashopslag geheugen en de lcd’s die gebruikt worden voor de Switch zijn ook de trilmotors van de JoyCon controllers moeilijk te verkrijgen. Nintendo wil in de loop van dit jaar minstens 10 miljoen consoles verkopen, maar schat dat het er 20 miljoen hadden kunnen zijn indien er geen problemen waren met de productie. Nintendo laat niet weten hoe lang de tekorten zullen aanhouden, maar vermoedelijk zal dit voor de rest van het jaar zijn.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.