Nintendo kan terug kijken op een zeer productief jaar, en dat valt ook af te lezen uit de jaarcijfers die het bedrijf bekend maakt. Vooral de verkoop van de 3DS en Switch consoles met de daar bijhorende software staan hoog aangeschreven. Ten opzichte van de cijfers van vorige jaar is er meer winst en omzet gemaakt.

De 3DS blijft (eigenlijk niet verassend) goed stand houden in de verkoopsaantallen. Naast de verkoop van hardware stijgt ook de verkoop van software met meer dan één tiende.

 

 

Met de Nintendo 3DS heeft Nintendo nog steeds een ware kaskraker in zijn bezit. De console is goed voor de helft van hun omzet, nl. 2 miljard euro.

De Switch console heeft op zeer korte tijd overigens de Wii U op jaarbasis ingehaald, goed voor één miljard euro. De Wii U stalt op 500 miljoen euro.

Nintendo heeft ook nog steeds een grote kluif aan de Pokémon serie, die gespreid over alle titels bijna 20 miljoen keer over de toonbank rolde. Ook Zelda deed het goed, zoals we eerder berichten werden er van de nieuwe Switch game zelfs meer exemplaren dan consoles verkocht.

 

 

In totaal zijn er voor ruim 4 miljard euro aan produchten verkocht. Dat is zo’n 160 miljoen euro meer dan verwacht. Het lijkt er op dat Nintendo nooit is weg geweest!

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste gaming/hacking nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.