Nintendo heeft zojuist laten weten dat het pas in 2018 start met de aangekondigde Nintendo Switch Online service. Dit is net zoals PS Plus en Xbox Gold een dienst die online mogelijk maakt op de hybride console. De Europese prijzen zijn nog niet bekend gemaakt maar wel zal de dienst 3,99 dollar per maand, 7,99 dollar per kwartaal of 19,99 dollar per jaar in Amerika kosten.

Origineel zou de dienst in de herfst van 2017 worden opgeleverd maar dat is uitgesteld tot 2018. Tot dan kan je gratis gebruik blijven maken van de online service.

Als je abonneert op de dienst zal je ook toegang krijgen tot de Online Lobby & Voice Chat, een smartphone applicatie waarmee spelers met elkaar contact kunnen maken. Een gelimiteerde versie van dit programma zal komende zomer gratis worden uitgebracht.

 

Classic Game Collection

Als lid van de dienst zal je ook gratis toegang krijgen tot de gehele Classic Game Selection, eerder had Nintendo aangegeven per maand 1 klassieker gratis te geven maar door feedback van de community hebben ze deze plannen dus gewijzigd. Voorlopig zullen enkel NES-Games aan deze collectie worden toegevoegd waaronder Super Mario Bros 3.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.