Het Amerikaanse bureau voor Nationale Veiligheid (NSA) heeft een officiële GitHub pagina aangemaakt waarop 32 projecten worden gedeeld. NSA is vooral bekend door het verzamelen van gegevens over miljoenen Amerikanen en het ontwikkelen van hacking tools zoals EternalBlu. Laatstgenoemde werd eerder dit jaar gelekt door een groep genaamd Shadow Brokers en misbruikt voor de wereldwijde WannaCry aanval.

Door het publiceren van de code hoopt het bureau dat de software wordt gebruikt en aangepast door derden waardoor er vervolgens weer voordelen moeten ontstaan voor de overheid. Op de GitHub pagina vind je bijvoorbeeld een GoSecure programma terug waarmee het mogelijk is een VPN server op een Raspberry Pi 3 te installeren. De hardware doet dan dienst als client, terwijl de server zelf draait op een ander systeem.

Het is ook niet de eerste keer dat de NSA bijdraagt aan open source software, zo maken verschillende Linux distributies gebruik van SELinux dat ontwikkeld is door het bureau.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.