Sony heeft firmware 3.50 vrijgegeven. De update richt zich vooral op het sociale aspect van gaming. Het zou nu makkelijker, sneller en efficiënter moeten zijn om ONLINE te gamen.

De eerste grote verandering is de mogelijkheid om jezelf ‘offline’ aan te melden. Op die manier kunnen je vrienden niet zien dat je online bent. Tijd dus om een romantische film met je vriendin te bekijken, zonder gestoort te worden door uitnodigingen. Je kan indien gewenst deze optie instellen dat je wel uitnodigingen ontvangt wanneer je offline word weergegeven.

Je kan nu ook online sessies plannen in het ‘Event’ menu. Selecteer daar ‘Create Event’, en nodig eventueel andere spelers uit voor een geplande online Party.

Een andere handige functie is ‘Play Together’. Deze functie zorgt ervoor dat je van iedere speler in je party kan zien wat hij onlangs heeft gespeeld. Zo kan je makkelijker vrienden vinden in een online sessie.

Vanaf nu kan je ook rechtstreeks streamen naar ‘DailyMotion’ naast ‘Youtube’ en ‘Twitch’ kan je nu dus op een extra kanaal je skills tonen.

Ook is de langverwachte Remote Play voor PC en Mac gelanceerd. PlayStation 4 spelen op het toilet met een PS Vita werkte al langer, maar nu kan je deze ervaring dus ook gebruiken op andere hardware.

De systeemvereisten zijn:

  • Windows 8.1 of 10
  • OSX 10.10 of OSX 10.11
  • PS4 in het zelfde netwerk

 

Aan de technische kant, kan je genieten van volgende mogelijkheden, afhankelijk van de kwaliteit van je internet verbinding.

  • Resolutie: 360p, 540p, 720p (standaard resolutie of 540p).
  • Framerate: 30 or 60 fps (standaard framerate of 30 fps).

En daarmee hebben we de grootste veranderingen besproken.