Tien jaar lang zocht ontwikkelaar Zecoxao naar de SYSCON (System Controller) Firmware sleutel van de PlayStation 3 en daar kwam nu een einde aan. Met behulp van deze sleutel werden 14 syscon firmwares voor BGA modellen (CXR) gedecodeerd, hieruit werden sleutels voor het ondertekenen van patches en volledige firmware gevonden. Daarnaast kunnen deze sleutels ook decoderen en valideren, waardoor de scene nu zelf patches en firmware bestanden kan ondertekenen voor bepaalde modellen:

  • TMU-510
  • COK-001
  • COK-002
  • SEM-001
  • DIA-001
  • DIA-002 of DEB-001 (het zelfde soft id)

Aansluitend zijn ook de initialisatie sleutel voor eid1 en het initialiseren vanuit de fabriek gevonden. Tot slot zijn er zeven extra sleutels waarvan op het moment van schrijven nog niet duidelijk is wat hun functie is. 

Wat betekend dit voor eindgebruikers? Krijgen we nu een Custom Firmware voor SuperSlim consoles?

Het vinden van deze sleutels is een stap in de goede richting, maar het betekend NIET dat gebruikers met een SuperSlim console binnenkort een Custom Firmware mogen verwachten want daarvoor moet eerst nog de 78K0R chip van deze consoles worden gehackt. Dit kan enkel wanneer de firmware van de chip wordt gedumpt en de DYN-001 patch sleutels zijn bemachtigd, vervolgens moet er ook nog een exploit worden ontdekt voor de arm firmware die werkt in de 78k0r firmware.

needless and pointless to say that the confusion being created around these keys that they will be useful for cfw on ps3 3k and superslim is a very farfetched idea. unless we have access to the TSOP 78K0R models, we will not be able to obtain anything else – Zecoxao

Voor gebruikers die minder op de hoogte zijn van de technische termen in dit artikel betekend het ontdekken van de sleutel voorlopig niet veel. Ik raadt jullie wel aan om PSX-Place en/of het Twitter account van Zecoxao in de gaten te houden.

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: