Op verschillende forums sijpelen er meerdere berichten binnen van homebrew / CFW gebruikers die door Nintendo gebannen worden voor het gebruik van hun Online Services (Foutcode: 002-0102). Alles wijst op een definitieve ban, en van zodra je deze foutmelding ontvangt is er geen weg terug. Nintendo Support zal je in dit geval ook niet verder helpen.

Wat kan er voor zorgen dat je gebannen word?

Er is momenteel heel weinig geweten over de werkwijze van Nintendo. Er is daardoor ook geen algemene reden gekend. Volgens enkelingen op het forum GBATemp komt het onder meer door het uitvoeren van ‘illegale’ game backups.

  • Het uitvoeren van Homebrew of illegale backups met de optie ‘Verstuur informatie over de console naar Nintendo’ aangevinkt in instellingen.
  • Illegale backups online spelen
  • Specifieke CFW’s (Luma, Cakes, …)
  • De methode die gebruikt word voor het laden van je CFW
  • Het gebruik van Freeshop
  • Het gebruik van Save Game Editor’s
Wat kan je doen als je foutmelding 002-0102 krijgt?

Nintendo schrijft op hun website het volgende:

If you are experiencing this error code, your Nintendo 3DS family system has been banned due to unauthorized system modifications, play of unauthorized versions of one or more games, and/or connecting to the official game servers in violation of our terms of service. This ban is effective immediately and requests to remove the ban will not be processed.

Het bedrijf laat dus duidelijk weten dat er geen weg terug is.

Hoe voorkom je een ban?

Bij het gebruiken van homebrew op je console breek je de Terms of Service van Nintendo, en dat is reden genoeg voor een ban. Online functionaliteiten gebruiken op een console met CFW is dus niet verstandig.

Het gebruik van Custom Firmware is dus strafbaar, ook als u geen illegale activiteiten uitvoert op je console.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.