Team ReSwitched blijft actief verder werken aan PegaSwitch en heeft met zijn laatste release een exploit genaamd ROhan toegevoegd die compatibel is met de officiële 3.0.0.0 firmware versie. Het project zal voortaan grotendeels opensource worden gemaakt. Voorts is het opensource SDK (libtransistor) aangekondigd en is er aan de Switch emulator Mephisto gewerkt. De Switch emulator is voor ontwikkelaars, games kunnen er niet mee worden geladen.

We currently have an arbitrary write and control of the execution flow; what we don’t have is an actual ROP/JOP-chain to allow arbitrary function calling. This is the sole piece missing for userland ACE on the Switch.

Team ReSwitched maakt het project ook open source en hoopt dat dit zal leiden tot een snellere en betere ontwikkeling. Het is duidelijk dat deze release vooral voor meer ervaren hackers is. Toch kan je ook met een bepaalde basis kennis van programmeren en de juiste motivatie met de release aan de slag. Er is geen beter tijdstip om je te verdiepen in het hacken van een console als in het begin van de scene, zoals nu.

Update naar firmware 3.0.0!

Hacker Daeken laat op het GBATemp forum weten dat je je console best update naar firmware 3.0.0 omdat er geen reden meer is om met een lagere firmware te werken. Specifiek updaten naar firmware 3.0.0 kan je doen door Pokken DX te kopen en te installeren. Het spel bevat momenteel het update bestand voor deze firmware, waardoor het in de toekomst misschien moeilijk te bemachtigen valt.

Normaal raden we steeds aan om je console op de laagst mogelijke firmware te houden, maar nu lijkt het er op dat de (ROhan) exploit specifiek werkt met firmware 3.0.0 en niet met lagere firmwares!

Als je reeds een update naar firmware 3.0.1 of hoger hebt geïnstalleerd zal deze release van PegaSwitch niets voor jou betekenen.