Twee weken na de release van de Nintendo Switch console kwam aan het licht dat je de iOS 9.3 JailbreakME Exploit op de console kon uitvoeren en niet veel later werd PegaSwitch uitgebracht door team ReSwitched. Het uitvoeren van de exploit werd door Nintendo onmiddelijk geblokkeerd in de volgende firmware update, en daardoor bleef het lange tijd stil.

Ontwikkelaar SciresM die ook bezig is met Boot9Strap voor 3DS heeft echter deze week opnieuw een tweet de wereld ingestuurd, waarmee hij aangeeft een sysarchive dump te kunnen uitvoeren. De officiële GitHub pagian is nog niet geupdate, maar het is wel goed nieuws dat er nog steeds word gezocht naar nieuwe mogelijkheden.

Wat is PegaSwitch?

PegaSwitch is een WebKit exploit voor de Nintendo Switch handheld. Door het overnemen van de WebKit kon je toegang krijgen tot het lees/schrijf geheugen van de handheld. Dit betekend dat je functionaliteiten kan verkennen waar je anders geen toegang tot hebt.

Deze WebKit exploit zorgt er niet voor dat je Homebrew kan installeren of uitvoeren, maar is een grote stap voorwaarts voor hackers die dat doel voor ogen hebben.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.