Het delen van illegale back-ups voor de huidige generatie van gameconsoles was vrijwel onbestaande, tot nu. Ontwikkelaar Wildcard bracht eerder deze week PS4Hen uit met de bedoeling om homebrew applicaties in pkg formaat te kunnen installeren en uitvoeren. Enkele hackers dachten daar echter anders over. Het gevolg? Piracy op PlayStation 4 nestelt zich tegen lichtsnelheid in de scene.

Ik heb lang getwijfeld om hier een artikel aan te wijden maar besloot het toch te doen omdat het een mes is dat aan twee kanten snijdt. Aan de ene zijde is piracy, pure diefstal. Dat is de zijde waarvan ik mij volledig wil distantiëren. Aan de andere zijde zorgt de methode ervoor dat ik backups kan dumpen van games die ik heb aangekocht. En dat brengt dan weer verschillende voordelen met zich mee.

Voor het dumpen en repacken van games gebruiken hackers een verzameling van tools uit de bundel PKG Kitchen. Deze bundel is terug te vinden op een onvertrouwbare scene website. Ik weiger uit principe links naar deze website te delen en raad jullie aan om zeer voorzichtig te zijn met alles wat op die website verschijnt (de site heeft een zeer slechte reputatie en geschiedenis).

Voorlopig kunnen enkel games met een minimum firmware van 4.05 gedumpt worden, dit betekend dat de impact voor recentere games minder zwaar zal zijn. Ik hoop dat wanneer de storm gaan liggen is, ontwikkelaars zich ten volle focussen op homebrew applicaties, want dat is tenslotte wat de console verdient.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.