Scene ontwikkelaars xVortex en SiSTRO hebben PKG2USB uitgebracht voor PlayStation 4 consoles met firmware 4.05 en 4.55. Hierdoor kunnen gebruikers van een gehackte console hun games en homebrew uitvoeren vanaf een externe harde schijf. Sony introduceerde het installeren van games op een externe harde schijf pas in firmware 4.55, deze payload betekend dus dat je niet perse hoeft te updaten van 4.05 om gebruik te maken van die feature.

Heb je dus onvoldoende vrije ruimte op je interne harde schijf, dan kan je gebruik maken van de hack. Let wel op, want voor het verplaatsen en uitvoeren van jouw spel heb je een stel hersenen nodig.  Je moet het spel eerst installeren op je interne harde schijf en dan moet je bestanden van die locatie naar je externe harde schijf verplaatsen. Vervolgens pas je een config file aan op de root van je USB en maak je gebruik van de PKG2USB payload.

Het blijft nu wachten op een gebruiksvriendelijkere manier, maar dit is alleszins groot nieuws voor degene die werken met firmware 4.05 aangezien de officiële manier pas in firmware 4.55 werd geintroduceerd.

 

This is a PS4 payload (based on Vortex’s dumper) to dump and run fake PKGs on USB.

  • USB drive must be formatted to exFAT
  • works only with fpkg (not official pkg)
  • game/app have to be before installed as usually on internal storage
  • copy ps4-pkg2usb.cfg to usb root
  • edit config title_id with game/app title_id
  • always use the same USB port that when you installed game
  • to reinstall game to internal hdd, remove and reinstall as usual

TIP: if you still have the pkg and you want to avoid wasting time waiting for the file to be copied from the payload on the USB HDD, copy the pkg to X:\PS4\CUSAxxxxx\app.pkg

Read Me

Ook het vermelden waard is dat je de externe harde schijf kan formatteren als exFAT. Je hoeft dus geen gebruik te maken van het officiële en geëncrypteerde Sony formaat. Deze methode werkt enkel met fake PKG’s.

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: