Vandaag is het zover, Sony brengt met firmware 4.00 een grote update uit. De update brengt een oa. een nieuwe gebruikersinterface naar je console.

De nieuwe firmware was voor sommige gamers al een tijdje in Béta te testen maar is vanaf vandaag door iedereen te downloaden. Er zijn een pak functies onder handen genomen.

Wat is er nieuw?

Quick Menu. Het indrukken van de Playstation knop op je DualShock 4 toont het Quick Menu, dit menu is een pak sneller en gemakkelijker te gebruiken gemaakt. Het scherm neemt niet langer meer het hele scherm in beslag, en je kan het menu customizen met shortcuts.

User Interface. Er zijn nieuwe systeem iconen, achtergronden en vernieuwde pop-up notificaties. Deze aanpassingen zouden de user interface gebruiksvriendelijker moeten maken.

Share Menu. Net zoals het Quick Menu heeft het share menu vergelijkbare vernieuwingen gekregen. Tevens kan je nu clips uploaden van 140 seconden in plaats van 10 seconden.

Mappen en bibliotheek organiseren. Je kan in 4.00 je eigen mappen aanmaken en organiseren. Hierdoor kun je favoriete games en apps gemakkelijker organiseren. Er is ook een nieuw tabblad dat ‘Purchased Content’ heet, hierop kan je gemakkelijk aangekochte content raadplegen.

Trophy verbeteringen. Je kunt trophies offline bekijken via een nieuwe offline modus, welke als optie word toegevoegd aan de console. Ook kan je nu eindelijk verborgen Tropies bekijken. Tot slot is er nu een piramide systeem in voege met zeldzame tropies aan de top.

User profile. De look en feel van je gebruikersprofiel is eveneens aangepast, hierdoor kan je makkelijker relevante informatie zien. Je kan ook een achtergrondafbeelding aan je eigen profiel toevoegen uit een selectie van zelf gemaakte screenshots.