Er is een chip op de markt gekomen voor PlayStation 4 waarmee je volgens de Chinese makers ongelimiteerd aan game sharing kan doen. Een aantal bekende sceners zoals flatz, zecoxao en harryoke hebben deze methode bevestigd.

Met dank aan GregoryRasputin kan je de PDF Tutorial downloaden door hier te klikken.

Niet lang na het bekend maken van de MTX Modchip heeft Sony een Firmware update naar PlayStation 4 gepushed. Toch werkt de methode die we ook de Chinese Methode noemen volgens verschillende bronnen ook op deze firmware. Dit kunnen we zien in de YouTube video bovenaan dit artikel.

De video is geupload door Westingame een YouTube account geweid aan modchips voor consoles. We zien dat je de MTX Chip moet solderen op jouw PlayStation 4, en dat het uitvoeren van de te volgen stappen vrij eenvoudig is. De video is meer een tutorial dan een bevestiging dat het toestel echt werkt.

De methode vereist ook dat je inlogt met een shared account waarop de games die je wil sharen reeds zijn aangekocht. Niet alleen zal Sony er alles aan doen om deze methode te blokkeren, ook zal je echt moeten kunnen vertrouwen op de mensen waarmee je de gegevens van de PlayStation account deelt. Veranderd iemand het wachtwoord dan verlies je namelijk het account en het geïnvesteerde geld.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.