PlayStation 4 hacker SpecterDev heeft via Twitter aangekondigd dat er in de komende weken een volledige stack release voor firmware 5.05 zal komen. Dit betekend dat er een kernel exploit met een implementatie zal worden uitgebracht. Ook komen we te weten dat er tools zullen worden vrijgegeven die de ontwikkeling van legale homebrew eindelijk moeten mogelijk maken!

Omdat firmware 5.05 een zeer recente firmware is, is de kans reëel dat er een groot publiek mee kan worden bereikt! Wanneer je over een console met een hogere firmware beschikt en toch wil kunnen gebruik maken van hacks raden we je aan, om indien mogelijk vlug naar je dichtstbijzijnde retailer te gaan. De kans is immers groot dat de nieuwe consoles worden geleverd met een firmware van 5.05 of lager. In Media Markt worden de meeste Pro modellen verkocht met firmware 4.70.

Deze release staat voornamelijk in het teken van Homebrew Tools compatibel met het exploit. Dit betekend dat we een soort van open source SDK mogen verwachten, waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen. SpecterDev geeft in antwoorden op zijn tweet duidelijk aan dat dit ook de enige reden is waarom het Kernel Exploit word vrijgeven.

Heb je een console met firmware 5.05? Wees geduldig en wacht de komende release af!

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: