Ontwikkelaar Yifan Lu (HENkaku) laat via Twitter weten dat hij werkt aan hardware die de Vita 3G modem vervangt door een MicroSD adapter. Om dit project tot een goed einde te brengen kan je de ontwikkelaar steunen via een speciaal aangemaakte IndieGoGo pagina.

Wanneer je het project steunt voor 5$ krijg je een prototype van de uiteindelijke adapter in de bus. De kans dat je hierdoor een werkende adapter krijgt toegestuurd is echter klein. Steun je het project voor 20$ dan krijg je in September 2017 een werkende adapter toegestuurd.

Een geheugenkaart voor PS Vita kost enorm veel geld, en dus zou het handig zijn om een microSD adapter uit te brengen voor de console. Het idee van de ontwikkelaar is daarom om de vrijwel nutteloze 3G optie van de handheld te gebruiken als USB opslag. Dit zou moeten werken omdat de poort die de modem gebruikt eenvoudig weg een USB 2.0 poort is. Een gehackte Vita (firmware 3.60) heeft de mogelijkheid om aangepaste drivers te laden, en dus is het een kwestie van alle puzzelstukken tot een geheel te maken.

  • De kern van de adapter is een USB2244 chip, een SD naar USB microprocessor. Het is een highend chip die je niet vindt in goedkope SD naar USB adapters. Het ondersteund SD/SDHC/SDXC kaarten.
  • Om de adapter in je PS Vita te plaatsen moet je deze openen (het zelfde proces als het vervangen van de batterij).
  • Wanneer HENkaku Enso wordt uitgebracht kan je de adapter gebruiken tijdens het opstarten.
  • Omdat er extra ruimte beschikbaar is worden er ook twee debug poorten aan het bord toegevoegd. Het gebruik van deze poorten is optioneel. Ontwikkelaars kunnen het gebruiken voor homebrew en hacks.
  • Alles zal altijd opensource zijn, op die manier kan iedereen het bord maken en aanpassen.

UPDATE: Het project steunen voor 20 dollar in ruil voor een werkend product is niet meer mogelijk. Alle 100 plaatsen zijn uitverkocht.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.