Hacker Plutoo is een vaste waarde in de Nintendo hacking scene, en hij laat ons nu ook zien actief te zoeken naar mogelijkheden voor de nieuwe hybride console Nintendo Switch.

Via Twitter laat hij weten dat hij de binaries voor de meeste sysmodules van de console heeft kunnen extracten. Hierdoor is hij te weten gekomen dat het Switch OS Horizon genaamd is en dat het gebaseerd is op data en strings die we terug vinden in de sysmodules. Ironisch genoeg noemt ook het besturingssysteem van de 3DS handheld Horizon.

Op de website SwitchBrew.org vinden we al enkele van de ontdekkingen gedocumenteerd terug in de wiki. Dit is één van de eerste en belangrijkste stappen in het begrijpen van hoe de Nintendo Switch console werkt. De volgende stap voor ontwikkelaars met toegang tot de dumps is het reverse engineer’en van de libraries.

Dat proces resulteert in een source-code versie van de modules die kan helpen bij het vinden van kwetsbaarheden. Dit is echter een proces van lange duur.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.