Staflid Thibobo heeft een gedetailleerde tutorial geschreven die Custom Firmware (jailbreak) PlayStation 3 consoles omzet naar een Testkit unit. Het is de eerste keer dat dergelijke methode openbaar word gemaakt, hoewel een select groepje ontwikkelaars dit al langer kon.

Voordelen voor het installeren en uitvoeren van officiële DEX Firmware bestanden zijn merkbaar bij het gebruik van Target Manager. Debug functionaliteiten zijn voor de volle 100% functioneel doordat er quasi geen verschillen zijn met een echte testkit console. Het nadeel is dat je geen verbinding kan maken met het PlayStation Netwerk zolang het meest recentste firmware bestand niet is gelekt. Voorlopig is dit DEX 4.81 en staan de officiële updates op firmware 4.83.

Er bestaat een klein risico op een brick tijdens het volgen van deze procedure, maar als je beschikt over een goede backup van je flash geheugen kan je dat opnieuw flashen met het behulp van een hardware flasher.

Het uitvoeren van deze methode op een 3.56 minimum firmware console zorgt er voor dat er geen weg terug is naar gedeeltelijk CEX of DEX tenzij je een backup flashed met behulp van een hardware flasher.

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: